Dag Frank, zijn we met teveel of niet?

Wat maakte u me razend nieuwsgierig met de aankondiging “Zijn we met teveel?

Samen met de leerlingen beluisterde ik uw podcast ( vanaf minuut 10:40 ). Maar samen met hen bleef ik serieus op m’n honger zitten. Er is geen enkele allusie of hint naar een mogelijk antwoord op uw vraag gegeven..

Het begrip én achterliggende kennis ivm demografie en de snelle groei is leerstof van het 3de middelbaar en deze kennis werd dus, weliswaar vrij duidelijk, uit de doeken gedaan door uw Patrick. Met enkele grafieken en wat extra duiding gaf ik de leerlingen een soort van ‘aha-belevenis’. In onderstaand galerijtje vindt u onze interpretatie terug.

Gelukkig rondde u af met de mededeling dat het volgende week over koolstofdepositie zou gaan en dat kijkers u vragen mochten stellen. In tegenstelling tot vroeger waarbij mijn studenten ‘als huistaak’ de taak kregen een verstandige vraag te formuleren en deze op te sturen, zal ik trachten het één en ander te bundelen.

Een bundeling van reacties op de vraag of we met té veel zijn. Overigens, ik gebruik véél liever Hans’ Ikeaboxen verhaal; hetwelke ik eindig met de intrigerende vraag: “Gebruikte H. Rosling opzettelijk slechts 9 dozen?”. Hoopte hij, diep vanbinnen, dat 9 miljard een soort van eindpunt voor het mensdom zou worden? Het is zodanig intrigerend dat ik er een story rond maakte met een minifigure #devraagvan9miljard. Het is ook de kapstok geworden van deze queeste!

Maar dé vraag die wij dus u willen stellen is: … ( nog 4 klassen krijgen de podcast en de kans voor vraagstelling )

link naar Planeet Frank.

Over 8 miljard noteerde ik alvast dit

Een gedachte over “Dag Frank, zijn we met teveel of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s