Die boodschap kleeft niet!

Het is me wat, het ene moment zit ie, verdwaasd, desinformatie te spuien met het getal 2462 op het hoofd geschilderd. Nog geen week kleeft datzelfde hoofd aan het iconische meisje met de parel. Met wat als boodschap? Het oh zo intrigerend verhaal van hoe het nu met de mensheid verder moet? Het tegendeel wordt in de hand gewerkt, als deze al ergens ‘wappiegewijs’ tegenaan kleeft.

Waarom geef ik zo’n figuren nu net wat ze niet verdienen, nl (w)aandacht?! Misschien omdat ikzelf op een totaal andere manier diezelfde aandacht wil geven aan het managen van le déluge, die zich onmiskenbaar aan het aftekenen is.

Alvast bedankt voor deze hemeltergende acties! Op 15 november verwelkomt de mensheid de 8 miljardste aardbewoner. Met z’n zijn we gestrand op dit moederschip aarde, de beste planeet uit het rijtje van dit zonnestelsel.

Ze geeft ons energie, bouw- en grondstoffen a (bon) volonté. Een groot deel ervan zijn zelfs regeneerbaar. Bij het ontdekken van nuttig omzetten van fossiele brandstoffen naar arbeid, schiep de mens voor zichzelf kansen, maar bracht ook het evenwicht in gevaar. Het aantal mensen nam haast exponentieel toe en de bijhorende, maar niet vanzelfsprekende, welvaart verhoogt exponentieel de onstilbare honger naar dat wat de aarde schier eindeloos bleek te geven.

Daar waar de aarde ons een vinger geeft, grabbelt de mens naar een ganse arm. Hoe lang kan dit nog blijven duren?

Dàt is de boodschap die gebracht moet worden. Maar of soep of pfosdragende lijm daarvoor geschikt zijn? Neen, die verf pakt niet!

Ik zou wat graag het verhaal van “spaceman”, het legomannetje dat zoals in Cast Away op z’n Tom Hanks’ aanspoelde op de aarde. Hoe hij leerde de 4 sferen, Aang’s gewijs, te doorgronden. Met deze kennis dan Elon Musk mee te geven dat het net iets meer haalbaar is de Aarde te herkoloniseren, niet zoals in dat onhaalbare ‘The Line’ idee, maar volgens een 4sferig model.
Het is de #vraagvan9miljard geworden. Lossen we het op of gaan we, als ongekleefde lemmingen, de ondergang tegemoet lopen?

Stel je voor.. Leerlingen daagden me uit om, à la Aang the Airbender, met een blauwe pijl op het voorhoofd aan een of andere tafel met 4 het verhaal in m’n eigengereide stijl uit de doeken komen doen.. Alleen? Hoe geraak ik zo ver?

lees in de context ook

fotocredit: wikipedia onder CC3.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s