Dag aarde, ben je weer op?

Het is 28 juli en volgens de webstek Earthovershootday is het weer zo ver. De grondstoffen, resources die de aarde op 1 jaar kan voortbrengen zijn door de 8 miljard klanten weer netjes opgesoupeerd. Op de website van onze nieuwszender kan je dit er over lezen. Zelf spit ik in onze leermethode het één en ander uit. In de eerste graad leren ze de data lezen en begrijpen, in de tweede graad graven we wat dieper op zoek naar de meetmethode en zoeken we naar mechanismen om het systeem ( lichtjes ) bij te sturen, want..

Zijn alle buikjes rond en voldaan? Neen!
Zijn alle noden vervuld? Neen!
Heeft iedereen gezien wat ie wil? Neen!
Dus… we zijn met teveel?! euh…..

Schrijven, denken of lesgeven over het klimaat.. daar is het klimaat ongunstig voor geworden. Mede door een te felle campagne door Greta en Anuna, met alles waar daar op volgde, is het thema klimaat, met uitbreiding “draagkracht van het systeem Aarde” in een verdomhoekje geraakt. Net gisterenavond echter legde ik de hand aan een leermethode die wervelend en wervend via nudging en kennis tracht een steentje bij te dragen aan het opschuiven van die datum. Utopisch, idealistisch of idioot? Onderschat nooit de kracht van de stilte, het vlindereffect van één actie.

Wil nu net die vlinder me blijven achtervolgen! Enkele jaren geleden onderzocht ik het vlindereffect van een boom in de Sahel. Dit jaar stond ik op Tomorrowland en genoot, I know it’s a guilty pleasure, met volle teugen van dit spektakel! Maar wat (te) weinig mensen weten is dat net vandaag hun allereerste Love Tomorrow Conference wordt georganiseerd. Ook zij willen het hebben over hoe de toekomst er kan uitzien, via de liefde voor muziek. Ik volg het nauw op en hoop later ooit eens… dromen mag he!

uw leraartje Aardrijkskunde

fotocredit: mijn eerste keer op TML

link naar de conference

2 gedachtes over “Dag aarde, ben je weer op?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s