Zijn Solarcoins een echte blockchain?

Solarcoins of zonnemunten worden aangemaakt door een PV-installatie. Het is een waarde te vergelijken met de bitcoin, de eerste virtuele internetmunt die van zich liet horen.
Via de beveiligingsmechanismen van het internet ( blockchain ) wordt deze zonnemunt dan een echte waarde om zonne-energie te kopen of verkopen.

Essent, hier in Kontich gelegen, wijdt er een artikel aan. Voor ons klinkt dit vertrouwd, mede omdat wij hieromtrent ook al enige tijd mee bezig zijn. Wij investeren redelijk wat tijd in de mechanismen en nodige hardware.

Waarom? Het geeft immers een pasklaar antwoord op een praktisch probleem bij ons idee rond een slim zonnepark: “Hoe kunnen we de belegger ( u en ik ) vergoeden voor het méé investeren in een groot en slim burgerenergiepark?”.

In één klap is dan ook die die simpele draad intelligent vervangen.

Lees meer :