Dag politici, terwijl jullie..

Ach, ik tracht er niet te veel woorden aan te verschrijven, maar het is toch tenenkrullend dat je, op de vooravond van de inval in Oekraïne, mag lezen dat
…. de kleur van de parasols op de grote Markt van Mechelen topprioriteit heeft. ( link )

Ik behoed me om het flaterboek van irrelevante en vooral nutteloos gefilibuster over en voor #FirstWorldProblems als deze op te sommen.

Enkel geef ik graag mee dat vanaf heden deze leerkracht tracht terug te geven aan de leerlingen dat wat jullie blijkbaar met enig leedvermaak ze afpakken: “hoop” en “geloof” in een meer duurzame, vreedzame en welvarende toekomst. Ik hou jullie op de hoogte.

Een mooi staaltje van hoop is de opdracht waar ik onze leerlingen Ondernemen mee aan de slag liet gaan: Via de wedstrijd van #Goodplanet laat ik hen een project zoeken dat hun hart wegdraagt in het trachten beter te maken van onze planeet. Liefst lokaal en klein, wie weet levert zo’n bottom-up aanpak wel méér resultaat dat wat de meesten van jullie denken en vooral mismeesteren. 1 groot lichtpunt is dat onze minister van Omgeving, die ondanks héél wat netelige dossiers, onmiddellijk en positief reageerde op 1 van die projecten: De strijd van onze school tegen de verdroging én hoosbuien in Kontich-centrum. Meer lees je op hun projectpagina.

Psje: ik ga het toch niet kunnen nalaten vanaf nu deze post te kleuren met de caleidoscoop van jullie geneuzel.

Willen jullie een overzicht van hun projecten, dan vind je deze hier.

fotocredit: wikipedia cc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s