Bedreigt ons schoon poep de koala?

Tijdens de zoektocht naar de manier waarop wij onze welvaart bestendigen en vooral, of we deze kunnen extrapoleren naar 8 miljard aardbewoners, stootte ik op een bizar verhaal.

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog het gehamster met wcpapier bij de eerste lockdown. Volgens economen is er zelfs een corelatie tussen de aankoop van toiletpapier en recessies in de economie.

Maar… hoe wordt dit onmisbaar goedje nu eigenlijk gemaakt. Op de website van SCA, één van de grootste papierproducten in onze regio ( merknaam Edet ) staat het niet te lezen. Er dook wel het merkwaardige verhaal op dat dit papier een mix is tussen dennenhout en eucalyptus. Het eerste zorgt voor stevigheid, het laatste voor de zachtheid. Daar kan ik inkomen, want in Burgers Zoo wijs ik er op dat eucalyptushout als leuning bij de Safarilodge wordt gebruikt.

Nu komt de aap uit de mouw of het koalaatje op het stokje! Deze moeilijke eter geeft de voorkeur aan verse blaadjes van deze boom en er zou zelfs wereldwijd druk zijn op deze bossen, zeker na de kolossale branden van de voorbije jaren dat er moet gekozen worden tussen het leven van deze beren of een propere poep?!

Ironisch wordt het als Cuchelle, een Australisch merk van dit product. Let niet op de haast identieke site als deze van SCA ( moederbedrijf van Edet ). Maar deze fabrikant doet via de aankoop van hun producten een inzameling om de koala’s te redden.

De vraag die je nu aan je leerlingen stellen kan, is…

Hoe kan je je achterwerk papierloos proper maken?

lees in dit verband ook dit artikeltje in het AD ( link ).

Hier vind je de acties van Cuchelle terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s