De aarde is weeral op!

Earth overshoot day 2021 valt op 29 juli.

Toegegeven, een titel met dubbele bodem. Maar het is weer zo vér. De berekeningen van deze mensen komen uit op vandaag. Het is die dag dat alle voorzieningen die de aarde ons geeft op 1 jaar tijd opgesoupeerd zijn. In deel 1 van onze leermethode #ISAAC lichten we toe wat dat allemaal is. Van schoon water, zuivere lucht, bouwmaterialen tot energiebronnen toe. Voor dit jaar boeken toe dus?!

Ik ga hier niet uitgebreid of diep er op in gaan. Op mijn geografiesite zal ik er vanaf 1 sept uitgebreid op in gaan. Ik vond wel tof dat MO in haar relaas ook de spitante uitspraak gebruikt niet naar Mars te vluchten.

Op de site van de organisatie die zich over deze problematiek buigt kom je vaak de strijdkreet #movethedate tegen. Het is een adagium dat wij in katern 4 van #ISAAC zeker uitdiepen. Pas na en met kennis van zaken kunnen we van leerlingen welke keuzes zij vinden dat moeten kunnen of moeten om de datum opgeschoven te krijgen. Wij alleen zullen dat zeker niet voor mekaar krijgen, maar iedere vlindervleugelslag… u kent die metafoor wel!

Zelf blijf ik voorstander om de pandabeer te laten verdwijnen, om maar even een ander beeld op te roepen.

laat deze aanfluiting der natuur rustig uitsterven aub..

PS: Net op zo dag kirt onze federale minister van energie dat ‘we’ nog meer Europees geld toegeschoven krijgen om haar gas om nucleair fantasie te mogen bekostigen.

Lees hier een artikel in HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s