En de prijs voor elektriciteit gaat niet stijgen?!

Het zijn zo van die kleine artikels die de revue passeren. Vanmorgen las ik dat Electrabel, wie anders, 4 nieuwe gascentrales “wil” bouwen. Iedereen weet, tussen al het ge[co]vit door, dat onze federale minister van energie de kernuitstap als ultieme pluim op d’r hoed wil steken. Bon daarover is al genoeg inkt gevloeid. En over gascentrales, daar zijn ook wij al wel eens duidig geweest.

Ikzelf lig nog steeds onder tafel. Het blinde vertrouwen van partijvoorzitter Meyrem in het feit dat de prijs voor energie, lees elektriciteit, niet zal stijgen, is echt zó hilarisch! Het fulminerend getier en getoeter tegen Jan en alleman in #deAfspraak zal bij mij op het netvlies gebrand blijven. Hopelijk is de Vlaming pienter genoeg om bij de volgende verkiezingen, wie weet met potlood en papier, dit in rekenschap te brengen.

Hoe kan je dit blijven volhouden! 2 feiten even nuchter bekijken, leer ons toch dat de energie niet zo goedkoop gaat blijven als nu!

  • De miljoenensubsidies om gascentrales te bouwen zullen sowieso via de elektriciteitsfactuur, gespreid over de jaren heen, verrekend worden
  • Door een slimme uitsplitsing door het moederbedrijf is de dochteronderneming die de ontmanteling moet ‘rond’ krijgen niet solvabel genoeg en zal ze aankloppen voor hulp om dit veilig te kunnen doen bij de ‘opdrachtgever’, in casu de staat. Deze financiële ondersteuning zal de staat doodgemoedereerd verrekenen via.. de energie, lees elektriciteitsfactuur.

Tuurlijk zal ik mis zijn en heeft de overheid, bij monde van de partijvoorzitter en diens energiedeskundige, overigens vakkundig van de knoppen gehouden, dit allemaal ondervangen. Zo niet zal de paraplu van “Wir haben es nicht gewusst” weer netjes worden open getrokken. De pluim is binnen, de smaak van die overwinning zal bitterzoet zijn.
En wij? Tja!

PS: Ik hou nog geen rekening met de mil’joenen’factuur van het ondersteuningsmechanisme om de wind-, zon- en biostroom rendabel te maken. Alhoewel ik daar een TOTAAL andere mening en dito visie over heb. Die GSC en steun is helemaal niet nodig, maar da’s weer een ander verhaal.

Welkom in 2stromenland

Uw ex-waakhond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s