Dag Bart, u geeft het op? Energie in België.

Een btw-verlaging als zwaktebod?

Dag Bart, ik heb het (nog) niet kunnen zo ver krijgen eens een deftig gesprek te hebben met u over energie in ons land. Deze knieval zal wel een politiek tactisch sterk staaltje zijn van u als ultiem strateeg. Bij mij suizen dan woorden zoals #kluitje, #mus, #riet en #dode door het hoofd.

Jammer te horen dat u een “Jowanneke” gaat doen om tot uw doel te komen, in die kantlijn was het voor mij fijn te lezen dat tenminste De Crem aangaf dat het een verkiezingsstunt was. Iets wat alle (s)linksen alsmaar vergeten.

Soit, the bottomline of my story nu. Terwijl Wouter Beke nu ‘vrolijk’ met dat pluimpje van het bevroren sociaal tarief staat te zwaaien, verzuimt men kans na kans om ons landje klaar te stomen voor de energievoorziening van de nakende toekomst.

In plaats van die BTW-verlaging te slikken, pakt u beter de “openbare dienstverplichtingen” aan. Ik heb onlangs nog een zeer goede babbel mogen en wat ik daar hoorde voedde mijn overtuiging dat het nog kan.

Het credo om de naakte kost van elektriciteit te zien stijgen ( Tja hernieuwbare is naar ’t schijnt duurder dan kernenergie, niet? ) maar ruimschoots te compenseren door een sterke daling van het distributietarief maakt de energiefactuur voor iedere inwoner ‘at the end’ goedkoper!

Een deel van deze nevenactiviteiten uit het tarief halen, hoeft niets te kosten; integendeel!

Altijd bereid dit nader toe te lichten,
Marc Bellinkx, CDO-Kontich stroomt

Lees in dit verband ook nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: