Kappen met kipnugget

In het vierde jaar leren we over globalisering en landbouwtechnieken die de wereld an sich onder druk zetten. Van globale, marktgestuurde tarwe-teelten en vers invlogen groenten over diepgevroren lamskroontjes en voorverpakte Quick-burgers.
De klemtoon ligt vooral op de immense sojamachine, terecht of niet. In het kader van dat ik graag met de leerlingen, ondanks het ene uurtje, graag even doorgraaf gebruik ik misschien te weinig het ‘wapen’ van de huistaak, maar deze tekst is een prima aanzet om de koppeling soja – veeteelt te onderzoeken.

In “Before the flood” opperde één van geïnterviewden dat het beter was om al het ‘grote’ vee te vervangen door kippen ( link ). Daarom dat ik de KFC-hetze graag gebruik om ons nu af te vragen of dat zoden aan de dijk zou brengen. We zouden langs de ene kant de burger aan de kant schuiven, maar wel kippenbrokjes letterlijk met emmers bestellen?

Het prikkelt hen alvast want de marketing van KFC werkt wel bij hun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s