Giftige modderstroom in de Amazone

Alsof het nog niet erger kan, draagt ook onzorgvuldig mijnbeheer bij tot het vernietigen van leven op onze aarde. Het is 1 van de 4 grote bedreigingen van het regenwoud, zonder meer!

Het is de taak van de leraar #aardrijkskunde de 4 grote geheimen en de 4 grote bedreigingen te onderschrijven en zo enerzijds het respect voor dit stukje uniek ecosysteem op te brengen en anderzijds een deelantwoord te vinden op het vlindereffect van het planten van bomen in de Sahel. Is het mogelijk zo’n ecosysteem te ‘bouwen’. Het is zo’n vraag die in me opkwam tijdens de veelvuldige bezoeken aan Burgers Zoo.

Een taakje dat je kan voorzien bij dit artikel is het lokaliseren van de oorsprong van deze ramp. Verder kan je ook de noodzaak ( = toepassingen ) van deze mijnactiviteit laten onderzoeken en de grootte van dit bedrijf. Is het een grote speler of slechts een radertje van een veel groter netwerk?

fotocredit: voorbeeld van mining in rainforest

Een gedachte over “Giftige modderstroom in de Amazone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s