Dag De Morgen, is dat jullie nivooo (sic)

Tja, hoe intriest word je niet als leerkracht als de msm ( main stream media ) echt niet beter meer kunnen dat dit soort van klinkklare onzin of clickbaits?

Enkele maanden geleden veroorzaakte een onwetende journalist al een storm (in een glas water) met het vak aardrijkskunde te degraderen tot slechts een klimaatvakje, al dan niet gestuurd door een (s)linkse agenda om alle overtollige maatregelen toch maar als een soort van glijmiddel of zetpil via het katholieke onderwijs in de anus te wringen.

En dat is betreurenswaardig! De Pipi Langkous en Calimero van het klimaat brachten de voorbije jaren al meer scha en schand aan het milieu-verhaal dan ik ooit iemand het voor mogelijk hield. Als mensen nu het woord “klimaat” of de zinsnede “goed voor het milieu” horen, wordt die anus waarvan hierboven sprake nog feller dicht geknepen.

Het soort van idiote krantenkoppen dat nu ook jullie beginnen te poneren, kalft mijn vertrouwen en leesgenot in eender welke krant verder af. Slechts 1 krant lees ik nog maar als bron van informatie. De rest lijkt me de weg van de Engelse tabloids op te gaan! Er is wel degelijk iets te zeggen over veranderende weersomstandigheden, maar als op een zeer hete dag in een mobiele maatschappij iedereen, als in het lemmingenverhaal, naar zee struint, noem het dan toch geen klimaatvluchtelingen, godverbetert. Het is het ernstig verhaal meer schade toebrengen dan de publieke opinie positief “warm te maken” voor de problematieken en mogelijke oplossingen.

Deze leraar heeft weer wat meer werk voor de boeg om de problematiek te objectiveren, er van uit gaande dat uw blad gelezen wordt natuurlijk. Ik zal in mijn lessen de vraag opperen of de msm nu onwetend, onkundig, onwillig of misleidend is!

ps1: misschien heb ik net met deze post het te veel eer aangedaan, maar is dat nu net weer m’n bedoeling.. Wie weet!

ps2: Er van uit gaande dat er iemand überhaupt deze blog leest; vaneigens. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s