Het einde van Kontich Stroomt?

Op deze zonnige zondag, een dag waarbij de stroomprijzen weer laag zijn vanwege de inefficiënte solarinput lees ik op diverse social media zeer fijn nieuws. Een beetje vals bescheiden durf ik vermoeden dat wij, met 7 deskundigen ieders op zijn gebied met het traject van onze denktank #Kontichstroomt toch een beetje neuzen in een bepaalde richting heb doen kijken. Als volleerde clusterdenker en vooral als leerkracht gaf ik nooit dé oplossing maar gaf ik wel aan naar welke richting ik keek.

Wat las ik dan? Dat enkele echt grote spelers de krachten gaan bundelen om van Vlaanderen een waterstofhub te maken ( zie paleis ). En flux50 werkt mee samen aan Vlaanderen’s eerste echte regelluwe zone ( idee Waarloos ).

In het megatrends verslag las ieder die het wou immers dit:

volledig verslag leest u hier ( pag 31 is your big idea )

De blogtekst die destijds op onze compagniewebsite stond, mag ik aanvullen met de stepstones die ik nam. En net omdat ik zo’n lang intens(ief) traject heb afgelegd, denk ik dat het kiempje dat wij wilden leggen nu aan het groeien is. Voor mij tijd om mijn kennis en energie te wijden aan datgene wat mij nog meer genegen is dan onze energietoekomst, onze jeugd!

Een bloemlezing van het traject van Kontich stroomt, ooit uitgeroepen tot het meest sympathiek energieproject door de krant de Tijd.

extract uit het artikel
 • Bel10: moment waar wij het burgerzonnepark konden lanceren. Turtelboom wou dit echt doen, Schauvlieghe kreeg orders dit te dwarsbomen.
 • Stoomversnelling: idee van het peterschap van een ledlamp in je gemeente. Idee is deels in Halle uitgevoerd, bij ons in Kontich door de lokale relatieman van Eandis in opdracht geblokkeerd met zelfs chantage op de koop toe. Gemeentepolitiek op z’n best.
 • Paleis nationale adviesorgaan voor energietoekomst België: ik mocht daar onze bezorgdheid, maar ook bottom-up ideeën voorleggen aan de adviseurs van Zijne Majesteit. Een gouden kans om zelf véél bij te leren.
 • Stadslab2050: Hier ontmoette ik de mensen van Colruyt en werd m’n idee van waterstof indien nodig genoteerd. ’t Was een calculus van ons zonnepark 3.0
 • Flux50: Via hen kon ik de haalbaarheid van een eigen energiebedrijf aftoetsen. Een idee dat tot 2016 echt een plan was. Een aggregator spelen met de particuliere daken mits ons smartgrid op LoRa. Vakkundig door een mol van Eandis tegengewerkt.
 • Niko: zij leerden ons wat gridbalancing én innovatief aansturen vanop afstand inhoudt.
 • Vlakwa: Kan een kanaal dienen als een batterij? Watertekorten en energieoverschotten koppelen tot efficient hybride waterbeheer!
 • Eandis: Omdat zij het monopolie in handen hebben én dit haast verkochten aan de stroomchinees ( da’s een boek op zich ) van onze energiedistributie, ben ik op zoek gegaan naar de drijfveren van deze “boite”. Ik moet zeggen dat met de fusie tot Fluvius die dinotanker toch al iets meer een correcte koers vaart!
ik zat op de spreekwoordelijke eerste rij toe te kijken..

Ik, als CDO weet dat mensen die onze groep genegen waren nu ergens in één van die 2 artikelen die ik las tijdens hun koffiepauze wel een terugdenken aan die lange intense maar o zo innovatieve vergaderingen in Waarloos!

En ja ik heb dankzij dit traject echte vrienden gemaakt, ook in de politiek ( is dat mogelijk )!

Het ga jullie goed vrienden en weet dat ook ik altijd nog een plannetje b heb 😉

Een gedachte over “Het einde van Kontich Stroomt?

Voeg uw reactie toe

 1. Zaadjes worden bomen worden bos… Blij dat ik je al vroeg op mijn eigen pad ben tegen gekomen!
  Laat die […]Stroomt de bomen worden, waarbij #KermtStroomt de eerste echte boom is!
  Ooit zien we het bos door de bomen niet meer Marc.
  Bedankt voor je energieke inspiratie!
  Tot gauw, altijd benieuwd naar je volgende planB 😎.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: