Gelukkig Nieuwjaaaaar, not!

Van mij moet je géén nieuwjaarswensen verwachten, echt niet!

Dit is ook zo’n week die ik het liefst doorspoel. Al dat gewens verwens ik grondig. Het is een verplicht nummertje om iedereen die je tegenkomt “ne gelukkige” toe te dichten. Het enige voordeel was nog het ongegeneerd zoenen van je medemens, maar ook dit is nu weg gevallen. Denk nu niet dat ik verzuurd, sarcastisch of depressief ben. Allerminst! Ik ben hyperrealistisch en denk ( jammer genoeg? )te diep na. Beschouw mij niet als een vrolijke huppeltrut die als lamme goedzak hoopt dat alles wel goed komt.

Wensen is voor als je een oude olielamp vindt of een goede fee het pad kruist.

Een nieuw jaar is voor mij niet meer dan de overgang van de ene avond naar alweer een andere ochtend. Enkel wat tellers, contracten en grafieken herstarten, Strava daagt me uit mezelf naar een beter jaarresultaat te sturen, de energiemaatschappij om dit jaar het met wat minder te doen…
Tot zover het demythologiseren van het “gelukkige” nieuwjaar.

Feit is dat ikzelf gewoon tracht het dit jaar wederom wat beter aan te pakken dan vorig jaar.
Feit is dat ik niet geloof in wensen, maar wel wil werken aan een beter 2021.
Ik tracht m’n best te doen niet de moed op te geven ondanks de rake klappen die wij nu haast een jaar krijgen van oa onze onbekwame bestuursleden. Die (deels on)verkozenen die hoopten op onze burgerzin, maar zelf geen enkele zin hebben het voor die burger op te nemen. De donkere tekenen van Dante’s Hell negerende, het niet inzien dat de mensheid afglijdt naar een soort van mensdom. Het mensdom met z’n ongebreidelde egoïsme en narcisme. Zij die liever hun vakantie gaan vieren en de gevolgen niet willen dragen en er nog willen voor vergoed worden ook als het misloopt… Dat soort van uitwassen van de mensheid.

Neen, hopen op wat gezond verstand, daar zagen we dan op driekoningendag in de VS een jammerlijk exces van. Daar kom ik later op terug.

Ik kan hier een hele nieuwjaarsbrief vol kladden met hoe het ongebreideld amateurisme van vooral bestuurslui ( die zich buigen over blad, steen, schaar en een X op het paspoort of over andere echt banale zaken ) en sommige sportlieden ( knuffelende voetballers die graag voorrang kregen op de inentingsvolgorde ( volgens de koepel van niet )) Tja… Mijn jaaroverzicht zou nog worden aangevuld met het aandachtsvragertje dat met haar Peruviaanse straatkat “effe” dacht het allemaal beter te weten. Toen haar advocaat die epileptische vreugdedans ten berde gaf na het horen van de uitslag werd jammer genoeg in mijn langetermijngeheugen een diepe groef getrokken. Of wat te zeggen van … euh, oei, laat maar ( er zou wel eens een klacht kunnen van komen ( alweer )). Of wat gezegd van de stille wens van sommige politici dat wij een klikmaatschappij werden op kerst- en nieuwjaarsnacht. Neen beste, overigens niet rechstreeks, verkozene; als ik het zou moeten klaren, paste ik het lik-op-stuk beleid wel degelijk toe. Alle reizigers en lockdownpartyanimals werden netjes geregistreerd en hun recht op een ziekenhuisbedje verviel. Of ze stonden hélemaal onderaan de lijst en àls er nog zo een zot was om zo’n onverantwoorde ziel te helpen, ok dan.

Enfin, een jaaroverzicht op z’n Bellinkx, het zou wat geven!

CapitolHill, de macht van een narcistische geldwolf. Ik las de “veroordelingen” van onze politici en dacht… die zijn onze Vlaamse versie van #Capitollhill blijkbaar vergeten? Dat moment dat een colonne VB-aanhangers met vlag en wimpel Brussel wilden bestormen?
HongKong wordt nu netjes democratisch verkracht door China, maar “gelukkig” zuigt president Trump alle aandacht naar zich toe en is de internationale wereld verontwaardigd. In die schaduw echter voltrekken zich totaal andere niet zo fijne verhalen.
Datzelfde China’s dat een monsterdeal sloot met Europa, zwaar tnv laatstgenoemde ( Duitse auto-industrie )
Een hackvrij België dat vrolijk videobeelden op z’n Chinees ( tiens voltrekt zich daar een patroon? ) wil gebruiken en onze vingerafdrukken opvraagt? Als u de hele tekst wil lezen kan u Holslag’s Facebook best volgen. Daarin lees ik ook deze inzichten en maken ze me intriester met de dag. Waarom wordt er niet eens wat meer nagedacht door onze Europa-parlementsleden, of zijn het dan echt inderdaad enkel maar misnoegde en gebuisde nationalisten? ( zie een Kris Peeters met z’n troostprijs?? )
Ministers die verkiezingen verliezen en blijven swaffelen in ons burgergezicht ( Van Peel 2016 ). =Als u trouwens scherpe analyses lust is deze comedian een must om te lezen, luisteren of te herbekijken.
Het parachutemondmasker van één van onze minister Geens..
De burgemeester van Blankenberge wil voorkruipen in de vaccinatiestrategie, maar da’s dan al 2021.

En dan moet ik gelukkig nieuwjaaaaaar wensen? Ik dacht het niet!

Ik wil wél een nieuwjaarsboodschap aan één ieder van jullie meegeven!

Mijn voornemens voor 2021?

Deze oude witte man nam zich voor in 2021 een kleine digitale pauze te nemen, dank u Netflix
Deze oude witte man schrijft naarstig verder aan het positieve verhaal van de kracht van moeder Aarde
Deze oude witte man gaat dat steentje in de stroom van smombies en leeghoofderij blijven.
Deze oude witte man gaat in de schoot van zijn vak en de uitdagende leerplandoelen de vinger op de pols blijven houden en zo’n parels als deze van Youssef Kobo koesteren en verder uitdragen
Deze oude witte man tracht de ogen van zijn leerlingen te openen alvorens de algoritmen van de SM ze sluiten, figuurlijk of letterlijk!
Deze oude witte man hoopt in de nabije toekomst aan te kunnen tonen dat dat ene boompje in de Sahel van Senegal wel degelijk doet wat ik stiekem hoopte en voorspelde…

Ik hoop voor ieder van jullie een wijs 2021 vol inzichten!
Dat ook voor jullie 0505|2020 een kanteldatum was, net als voor mij!

Een handshake die ik graag nog eens wil overdoen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s