Woordje van erkentelijkheid

Sinds kort ligt op iedere gemeente dit boek te prijken. Het is een naslagwerkje over hoe je circulair te werk kan gaan en dingen kan implementeren, al is het maar door naar voorbeelden te kijken.

Wij van Kontich stroomt! kregen een pagina ter beschikking om ons idee nog eens te ventileren naar die gemeenten die wél het heft in handen durven nemen. Niet dat ze dat hier niet doen, maar bepaalde projecten met allure werden toch op een zijspoortje als het ware geparkeerd, wachtende op betere tijden? Vooral de openbare verlichting, in zonderheid enkele fietspaden, hadden wij graag zeer intelligent ontwikkeld.

Ach ja; de idee om van zonnepanelen en geengageerde burgers een organisch groeiende smartstreet te maken mét hulp van onze netbeheerder; het ware een win-win situatie geweest. Maar andere broodheren en belangen deden ons de das om.

Onze rol als beuker-tegen-heilige huisjes werkt.

  • Er is nu een eerste wijkbatterij
  • Er is een soort van peterschap over straatverlichting
  • Er zijn al een soort van collectieve zonneparkjes in opbouw

Maar zoals altijd is een kopie van het origineel slechts een kopie. Men weet niet dat wij een blackouttruck hadden klaargestoomd, men weet niet dat wij een LoRa smart loadbalancing grid op blauwdruk hebben staan. Wij hebben mits toelating een burgerwindmolen in de steigers gehesen. Wie weet komt er wel eens een verlichte ziel via het naslagwerk op deze pagina terecht en mag deze gerust weten: WIJ zijn er klaar voor.

Ik verwijs graag terug naar de pitchtalk die ik in 2015 al gaf; voor ons is er niets nieuws onder de zon: enkel kansen en opportuniteiten. En die laatste zin van het verslagje; daar willen wij nog steeds voor gaan!

Dank u VVSG voor deze blijk van erkentelijkheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s