Negatieve energieprijzen

Vanop de zijlijn zien wij lijdzaam(?) toe hoe de prosumenten nu niet kunnen profiteren van (een) slim(me) meter(gebruik).

In deze coronatijden konden prosumenten mee ageren en reageren op de onevenwichten op de electriciteitsmarkt. Overdag actief mee de batterijen opladen en ’s nachts netjes mee inzoomen op het dalende ‘opgewekte’ vermogen op de middenspanningskabels van de netbeheerder.
Het zou Fluvius sieren ons te laten weten dat ze er nu ook ( eindelijk ) mee bezig zijn. Het idee van de energie(re)spons ligt al op de Eandiszomertafel van 2016 als ons antwoord op het afschakelplanverhaal

Niet door individuele batterijen? Welnu, het wijkbatterij verhaal zou wel kunnen bijdragen en ja ook wij weten wel dat dit maar een fractie is van de totale onbalans ( voor grotere volumes hebben wij opgeschaalde ideeën ( roep om water ) om zonder verpinken enkele GWh weg te werken mét meerwaarde.

Maar om even de vinger aan de pols te houden; in Nederland denkt TenneT ( netbeheerder ) er wél over na de diffuse particuliere mark met fysieke spreiding in te schakelen.

https://nos.nl/artikel/2331431-je-kunt-straks-geld-verdienen-met-je-elektrische-auto.html

We rest our case..

Intussentijd hebben wij een energiebeleid à la Flamande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s