Onverzekerd autorijden mag niet.. stroom maken daarentegen!

Dag Suez met je onverzekerd energie aanmaken

Het is me wat; die verhalen over scheurtjes die groter worden, talrijker worden en dan toch weer niet. Intussen weet ik sinds 2018 hoe de vork in deze steel zit. Maar de sabotage is nog steeds niet uitgeklaard?! Toch!?

Tijdens een uiteenzetting van een notoir energiekundige verschoot ik van één van z’n uitspraken! Hij stelde dat het eenvoudig en logisch is uit te leggen waarom “elektriciteit op basis van kernenergie maken” niet hoeft verzekerd te worden! De redenering was op z’n zachts gezegd straf:

Het gaat éénvoudigweg niet.

Geen enkele verzekeringsmaatschappij wil de activiteit “produceren van elektriciteit mbv kernsplijting” verzekeren. De schadeclaims na een ongeval zijn immens.

Volgens de studie zou exploitant GDF-Suez/Electrabel overigens maximaal aansprakelijk zijn voor 1,2 miljard euro; een fractie van de uiteindelijke kosten.

Nu wil ik wel eens dat argument gebruikt zien worden voor onverzekerd autorijden.

Man rijdt huis binnen. Gezin in de kou, want de onverzekerbare recidivist hoefde zich niet te verzekeren, omdat hij te verzekeren valt!

Dat zou nogal een krantenkop zijn en een terechte nationale verontwaardiging veroorzaken.

Maar kernenergie, neen, dat risico is zo verwaarloosbaar klein dat het wellicht nooit gebeuren zal. Dat zeiden ze in Fukushima ook zeker? Alhoewel het echte verhaal was dat dit de enige centrale van TEPCO was waarvan de controlekamer op het gelijkvloers was; omdat de vakbond het niet vond kunnen dat het personeel alsmaar naar het hoogste verdiep moest om hun werk uit te voeren !!!!

Misschien past in dit kader dit werk van Bart Martens wel? Ik denk er altijd aan als de mensen “tegen” windmolens weer beginnen over de immense schade van afbrekende wieken, dewelke trouwens wél verzekerd zijn. (maar dat terzijde)..

Dit is een heropfrissing van dit bericht; ik viste het weer op in het kader van de vernietiging van het verlengd openhouden van Doel 1 en 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s