Iets over straatverlichting

Vorig jaar deed Eandis een ferm voorstel aan alle gemeentes:

Draag al uw verlichting over voor 1 euro en wij zorgen dat de lamp brandt!

Toegegeven, welke gemeente kan daar nu niet aan weerstaan. Alle lampen met bijhorende palen uit het grootboek schrappen en er niet meer hoeven naar om te kijken, menig mandataris en bestuurder ziet dat wel graag gebeuren. Het licht zal gegarandeerd blijven branden voor een vaste prijs per jaar.

Zit er dan echt geen adder onder het gras?
Op 1 maart krijgen alle mandatarissen van Iveka, RGB west een presentatie te zien over de toekomstplannen van Fluvius aangaande onze straatverlichting. Ze is ambitieus, knap en getuigt van moed. Wijzelf hadden al lang door dat de lantaarnpaal de kapstok is om een ganse rits aan ‘smartcity’ toepassingen aan op te hangen. Intelligente lichtsturing is er maar eentje van.

Vandaar het charmeoffensief om snelsnel alle palen in handen te krijgen, kostte wat het kost!

Er zijn nog veel meer en straffere toepassingen, maar deze schrijven we hier natuurlijk niet uit. Het maakt de palen enkel maar meer waardevol én nuttig. Dat was één van de redenen waarom wij adviseerden om ze niet voor nog minder dan een appel én bijhorend ei van de hand te doen!

Ikzelf, als energiedeskundige voor Dorpslijst Sander, maak me op voor 4 krachtige vragen.

Meer inzicht volgt wel, later op een ander moment of gelegenheid.

Lees in verband ook

imagecredit: pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s