Waterstoffiets als backbone van blauw transport.

Het is dan zover. De eerste commerciële fiets op waterstof is uit.

Het doet mij onmiddellijk terugdenken aan het initiële plan van Kontich Stroomt: een intelligent burgerenergiepark. Leg een groot zonnepark met kleine windturbines aan. De overvloed aan groene elektronen worden blauw opgeslagen of overgeslagen! Zo wordt het “vangen” van energie een blauwe backbone in transportmodaliteiten.

Maar zijn zo’n toepassingen op microschaal wel rendabel? Ik zou eerder durfkapitaal investeren in een bakfietssysteem om pakketjes te leveren; een systeem à la Deliveroo voor lokale services. Zo kan de middenstand aan huis gaan leveren met een snel flexibel en wendbaar vervoersmiddel!

Alhoewel…. Zijn dan electrisch aangedreven bakfietsen niet beter en meer efficiënt!?

Neen, behou waterstof dan maar best voor zware machines en motoren zoals voor de binnenscheepvaart of breekinstallaties.

Lees hier het oorspronkelijk nieuwsbericht

uw CDO van Kontich stroomt
Marc Bellinkx

fotocredit: Flickr