Het doel heiligt het dak?

Via één van onze contacten kregen we dit fijn voorbeeld toegestuurd. Lees het artikel hier

Het is een esthetisch verantwoord mooi dak geworden! Deze gebouwen zijn zodanig georiënteerd dat het zuidelijk dak van de lange gevel ook daadwerkelijk naar het zuiden gericht staat.

Een kanttekening: gezien de ‘openingsuren’ van zo’n gebouw wordt de meeste energie opgewekt als het leeg staat en er haast geen verbruik is! Dus alweer “domme” injectie op het moment dat de netten al oververzadigd zijn van zonnestroom zijn. Dit noopt de netbeheerders te vaak tot netverzwaring. Dit zijn geen goedkope ingrepen!

Een project van PV op een kerk zou enkel mogen als er batterijpacks mee geïmplementeerd worden.

Waarom niet gekoppeld aan een laadpaal? De parking voor de kerk op weekdagen laat dit perfect toe!

Intussen is in de gemeente Kontich een onderzoek gedaan naar de beschermgraad van al de kerken op ons grondgebied en kunnen met ZuidTrant eventueel een provinciaal plan ontrollen om een PV-installatie mét laadpaal uit te rollen! Wij houden u op de hoogte.

fotocredit: Flickr