The world will run out of breathable air unless..

Forests are not the lungs of our world!

Je leest het nog al te vaak in “de boekjes” van aardrijkskunde of PAV, maar de regenwouden, met uitbreiding alle bossen zijn maar voor minder dan een kwart verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van zuurstof ( O2 )!

Als je dan weet dat het overgrote deel door fytoplankton wordt gemaakt, snap je dat de correlatie tussen warmer oceaanwater en het stilvallen van de werking van fytoplankton even angstaanjagend is als het vrijkomen van methaanbellen in de toendra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s