Dag Hilde, met je mening over codering..

Goedemorgen Hilde

Ik weet dat u dit bericht waarschijnlijk niet lezen zal. Het gaat echter over een warme oproep tot inzicht, voortschrijdend inzicht. U zal nooit zo snel als de verandering binnenin IT kunnen maken, maar toch.

Ik geef u even een dialoogje mee op onze opendeurdag. Ik sta daar als leerkracht hardware 5de middelbaar, onderdeel van de 11 uur informatica in de richting 5 IN.

Meneer, mijn zoontje heeft het hélemaal voor computers. Hij kan coderen, programmeren en wil naar jullie school komen

Fijn, mevrouw, u kan kiezen voor onze school en in 1 Moderne starten.

Ja maar ik zie geen uren informatica of iets dergelijk?

Dat klopt, tot het 5de middelbaar zal hij daar niets van zien, krijgen!

Oei, wat moet ie dan dan die 4 jaar doen?

( ik dacht te zeggen wat ik werkelijk dacht, maar antwoordde met een kwinkslag ) Ach, niet schoolmoe worden is de boodschap!  😉

Ik begrijp uw houding tov codering en dat u het niet belangrijk vindt, is uw mening. Ik weet nochtans dat men u de vraag stelde om codering sneller in het onderwijs als een verplichte “taal” te introduceren.

Zo moet onze ‘politie’ dewelke beschamend “achter(lijk)” is op het gebied van cybercrime, naar Estonia, godverbetert, om te leren wat een cyberattack is.
Zo vraagt onze defensie, haast met de handen in het haar, 72 informatici om na te gaan hoe fel we “under siege” zijn van de Russen of andere cyberlegers. Want als de cijfers aangeven dat wij veel minder aangevallen worden dan de buurlanden is dat omdat wij het simpelweg niet weten!!

Lees daarom in deze context even deze opinie.

Als we nog wat langer talmen, hoeven we niets meer; de computers ( die wij dan toch niet meer begrijpen ) nemen het dan maar best over. Daarom: leer ze begrijpen voor het niet meer hoeft.

met inform(e)(atica)le groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s