Dag Eandis, met uw mening over mijn idee..

“Uw voorstel kunnen wij niet weerhouden als een volwaardig voorstel. Het heeft niet veel kans op slagen. Het is daarom in onze ogen niet nuttig om dit verder te onderzoeken.”

Voila, daarmee was dus ook de kous àf. Mijn idee om de coöperatieven van ons land én crowdfunding een kans te geven ons distributienet mee te verankeren, waren hiermee van tafel geveegd.

In de notulen lazen we een meer uitgediept antwoord. Da’s heel fijn en goed om weten. Maar ik bleef op m’n honger; wat was er nu mis met het voorstel?

extract uit notulen 1 sept 2015
extract uit notulen 1 sept 2015

Het is wel héél cryptisch omschreven:”Op een vraag in welke mate de eindgebruiker kan betrokken worden”.

(nvda, 1 dag later )
Beste Walter, ik werd 1 dag na deze blog door een collega aangesproken. Hij was verbaasd dat hij hoorde dat er beweerd werd dat er nooit “een vraag” is geweest van “de burger” om op één of andere manier mee te kunnen/mogen participeren.

Wel het is dit soort van zachtjes manipuleren en verdraaien van de waarheden waar ik, als mandataris, zo gevoelig aan ben!

Het idee heeft me echter nooit losgelaten en in de nasleep van de intekening op IKA-aandelen begon het me stilaan wat te dagen. Er spelen andere factoren mee.

Ik begon (gr)ootmoedig te denken en stak m’n licht op bij enkele mensen in mijn (energie)netwerk. Wat blijkt nu… Zo’n aandeel kan wél. Mits het naleven van enkele spelregels kan een COOP-Eandis uitgereikt worden. De burger kan dan als het ware beleggen, noem het liever investeren, in uw distributienet.

Tegelijkertijd werd ik gecontacteerd door mensen die wél begaan waren met ons energielandschap. Ze vroegen en kregen van mij meer tekst en uitleg. Het resulteerde zelfs tot een heuse vergadering in Gent. Als “de Macharius-groep” verlieten wij vol goede moed én bedoelingen het pand.

De doelstelling is alle middenveldspelers te verenigen achter een positief voorstel:
“Laat ons meedoen ipv de Chinezen.”
Wij zullen ook inspelen in op alle vragen wat betreft

  • de energiefactuur,
  • duurzame doelstellingen én
  • solidariteit onder alle aangeslotenen.

Ik ben fier dat ik mijn gedrevenheid nooit heb laten vieren en dat ik alle mogelijke momenten alle teksten doorploeterd heb, telefoontjes gedaan en mails verstuurd.

Het steentje bovenop de berg is nu aan het rollen en in de haast loopt de ene een beetje voor op de andere.

  • De brief die de groep Macharius opstelde, leest u hier. Het is ongeveer de brief die iedere mandataris op 31 augustus in de mailbox kreeg.
  • Op de site van TransitieNetwerk Middenveld staat zonder vermelding van al de initiatiefnemers dezelfde tekst mét petitie.
  • De Morgen wijdde er deze opinie aan.
  • Op de betaalsite van de Standaard lees je dit.
  • In de Tijd staat dit stukje te lezen.

Het was misschien beter dat alles op en onder 1 noemer naar buiten kwam, maar ja. Ook dit zijn dingen die ik nog leren moet..

U poneerde een antwoord, maar sta me toe dat ik alvast een deel van mijn wederwoord geef:”Onze vraag blijft overeind.” Uw benadering is puur economisch en opportunistisch, terwijl ik me op de opportuniteiten focus.

Verder kan ik diverse zinssnedes uit uw antwoord accentueren en er duiding mee geven, met afdrukken uit verslagen. U heeft ons nooit onwaarheden verteld, daar ben ik 100% van overtuigd, maar de kloof tussen wat onze presentaties stond en wat er in de verslagen van de Raad van Bestuur te lezen valt is toch opvallend.

Ik kan samen met u een boompje gaan opzetten alleen al over deze paragraaf, maar wat levert dat op?

persnota Eandis 1 sept 2016
persnota Eandis 1 sept 2016

Neen, ik hou me liever ledig met het blijven beargumenteren waarom ons voorstel een eerlijke kans moet krijgen en ben ik blij steunbetuigingen te krijgen zoals deze

 

 

Met energetische groet
Uw toegewijde Marc Bellinkx

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s