Bezos’ Big Dick

Dat ik het niet zo begrepen heb op de commerciële uitbuiting van ruimtevaart is misschien nog niet geweten. Gisteren nog had ik op het onvolprezen twitter een gedachtewisseling met Nancy Vermeulen over het nut van deze strapatsen.

Ikzelf zie wel de agenda achter deze evolutie. Jeff Bezos wil de maan economisch gaan exploiteren. Elon Musk doet enkele fantastici of fanatici dromen van een leven weg van deze ‘stervende’ aarde om helemaal overniew (sic) te kunnen beginnen.

Maar het beeld van de enorme fallus, Blue Origin genaamd, van consumptiedrang dat de lucht ingaat is een straffer beeld als de gekende middelvinger die opgestoken wordt richting het plebs. Het is een overtreffende trap van grootheidswaanzin, en even spectaculair als hersenloos entertainment ( dank je P. Defossez ).

Het lijkt wel een reuzedildo om Moeder Aarde hélémaal te vern@#ken.

Schamper verdedigt Nancy nog dat “dra” een ruimtevlucht zo goedkoop gaat worden dat de gehele mensheid eens een tripje in de ruimte kan maken; bon sta ik hier voor te springen? Het argument dat vrachtverkeer via de ruimte wel eens de payback zal zijn voor de verwoestende footprint pro capita uit te vlakken; welke kant of wal tracht ze hier mee te raken?

Bon ik zei het al vaak; als ik mocht ‘spelen’ met 1% van dat verspilde budget dan zou ik een #artideex maken en uittesten of je de Sahel zou kunnen omtoveren tot een hefboom ter verbetering van het aards klimaat. Daar zijn de omstandigheden tevens haast Martiaans, maar het net wat dichterbij en er zijn wat meer watermoleculen ter beschikking.

Gelukkig merkte ik dat men wereldwijd nogal verbolgen reageerde. Zeker de totaal van de pot gerukte uitspraak waarin Jeff alle domme kloten bedankte om via Amazon te bestellen en vooral voor Amazon te komen werken.

nb: normaal zou ik dit bericht in het Engels schrijven, maar iets met #zoden en #dijk suisden door het hoofd.

Fotocredit : Flickr NASA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s