Wie heeft een dure vanille-smaak

In 2017 teisterde een cycloon Madagascar en in de nasleep hiervan steeg wereldwijd de prijs van een kilootje [Bourbon]vanille. Het artikel had destijds relevante nieuwswaarde, maar… aangezien dit stokje haast meer waard is dan goud, is het wel interessant dit terug op te pikken voor een beetje inzicht in hoe de wereldeconomie i z’n werk gaat. De wet van vraag en aanbod op wereldvlak bekijken, kan nooit kwaad.

Hoe is het nu gesteld met de relatie en link tussen bepaalde voedingsproducten en hun productie in relatie met hun totaalprijs? Iets eenvoudiger gezegd, kent de huidige vanilleprijs een ethische waarde? In uitbreiding van, op het eerste oog, onschuldig vraagje kan je al snel de link leggen met dat andere voedingsproducten.

link naar het oorspronkelijke artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s