Albertkanaal staat “weer” laag!

Ik lag even naast m’n stoel, maar het staat er echt: “.. mobiele waterpompen..” Het was een kleine passage in dit bericht over de waterstand van het Albertkanaal!

Ik ga echt deze namiddag deze fotograferen, ik wil die met eigen ogen zien! Mijn leerlingen herinneren zich héél misschien het lesje nog over m’n bout voorstel geld te verdienen van een opportuniteit. Het gaat om dit lesje:

Waterafschakelplan? Laat ons eens lachen!

We zijn dus weer een hittegolfje en droogtestressje verder en de letter die in het beheerplan van de Vlaamse regering staat, wordt nog steeds niet uitgevoerd. Ik begrijp wel dat mondlapjes en strandvechten voorrang verdienen, maar toch. Dit kan een intelligente samenwerking tussen Fluvius, de Vlaamse waterweg, Boerenbond, Aquafin toch worden? Welke schade moet er anders niet worden gecompenseerd ten tijde van droogte aan de landbouw? Waarom schakelen ze windturbines af bij te hoge productie?
Zo zijn er nog vragen die met een beetje moed en omzeilen van heilige huisjes kunnen worden beantwoord.

Pomp water ten tijde van stroompieken ( zon en wind in het weekend) weer naar boven toe! Sluizen bevatten steeds vaker bidirectionele pompen en Herentals en Olen hebben Archimedesschroeven staan en in Godsheide is het eigenlijk al klaar: Het kanaal als mini-Coo!

Kleine update!

Ik ben toch even gaan kijken en heb inderdaad de zware dieselaggregaten en pompinstallaties kunnen ‘bewonderen’. Ik hoop echt dat de Vlaamse regering het kanaalvatenstelsel ter harte neemt en preventief op lage stroomprijsdagen wat méér buffert. Wat deze “brandjesbluspolitiek” is toch echt niet meer van deze tijd, niet?


Een gedachte over “Albertkanaal staat “weer” laag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s