En dan krijgen we “maar” 1 uur aardrijkskunde??

  • Regering bespaart op de kinderbijslag 3de !! kind
  • Anti-conceptie in grote steden terug betalen, aub!

Het beestje van out-of-the-box denken dwong me even een knuppeltje in het politieke hoenderhok te gooien. Namelijk:

Zijn dit geen prima plannen om zo klimaatdoelen te halen?

Hét gezicht van linksdenkend Vlaanderen heeft zeer gemakkelijk een ferme sneer kunnen geven aan rechtsdenkend Vlaanderen door de valse start van onze nieuwe regering.

Bottom-line van z’n vertoog was dat deze regering zwaar snoeit in uitgaven in onderwijs en sociale zekerheid. Dat deze meneer dat al weet zonder de cijfers te hebben gezien ( die zijn voor begin volgende week ) is fascinerend, maar bon. Verder is er ook iets te zeggen over de magische 2.1 marge. Dat is de wiskundig ideale grootte van een gezin om de bevolking in ‘evenwicht’ te houden. Soit, dit alles kaderen in een les van amper 50 minuten wordt dan ook van het goede ‘teveel’.

Maar toch wil ik even een klein tekstje verder kaderen want op facebook mocht ik met iemand even van gedacht wisselen en is het altijd goed de argumenteren te becommentariëren. Als leraar heb ik immers die vrij exclusieve positie om mee aan de keukentafel te geraken via gedurfde stellingen. Het leverde me wel 3 keer een ‘bedreiging’ op, die van de Mossad was wel beklijvend. Op 23 jaar carrière valt dat nog te kaderen. In het leslokaal geldt neutraliteit, maar een kadering van de discussies door demografie als lesmateriaal te gebruiken mag ( toch ).

Ik ben iemand die toelichting geeft over hoe de wereld in transitie gaat en gebruik het wereldbefaamde Ikeabox-filmpje van Hans Rosling, gevoed met de pure theorie achter het transitiemodel. Dit koppel ik met de groeipijnen van landen die in Fase II ( stage 4 in het 5stappenmodel ) zitten.

Omdat ik in die 2 keer ( ik zeur al een lesuur ) 50 minuten zo véél te kaderen heb en ik dit via facebook of twitter zeker niet kan verwoord krijgen, geef ik dit mee:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s