Geld verdienen door te verbruiken?

Vorige zondag was een interessante dag!

De zon scheen en was een stevige noorderbries. Er was dus letterlijk ‘te veel’ stroom op het net en de beurswaarde van een kwartiertje stroom zakte spectaculair. ( zie deze grafiek )

Balansprijs op zondag 2 juni 2019

Simpel gezegd; mochten we reeds over een slim grid beschikken. Op mijn allereerste publiek optreden, lichtte ik dit al eens toe. ( dia 10 van 36 )

https://prezi.com/1fjqulvlaydp/smartcity-30/

Gezinnen zouden eigenlijk geld of een verrekening op de jaarfactuur kunnen bekomen door hun droogkast of oven of elektrische bbq op te zetten rond 13u!

0,35 euro per verbruikte kWh krijgen?

Het zou wat zijn. Ook mensen zonder zonnepanelen zouden zo een voordeeltje kunnen doen aan het geïnstalleerde en stilaan verketterde groen opwekvermogen.

Of….
Vlaanderen kon al pro-actief een tekort aan zoet water opvangen door de sluizen in ‘reverse’ te schakelen en schepen te versassen door de sluis leeg te pompen… In dat kader schreef ik: de roep om water

Een gedachte over “Geld verdienen door te verbruiken?

  1. Marc, voor afgelopen zondag moet je komma wel een plekje opschuiven naar links, was 0,35€ per kWh verbruikt! Maar dit betekent wel dat je tussen 13u-15u aan de supercharger je Tesla van 100kWh kon volledig vol doen en daar 35€ voor krijgen! Call me stupid…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s