Dag Piet, met uw hand naast het vuur

Goedemorgen Piet

Wat was u sterk gisteren! Ik bewonder oprecht uw kalmte, sereniteit en vastberadenheid. Ik zou hierdoor haast alles geloven wat u zegt, enkel lees ik heel graag alles wat deze deal te maken heeft.

Sinds op dag 1 wij als mandatarissen op de hoogte werden gesteld van de zoektocht naar de private partner. Een vertoog dat ruim 2 uur duurde en waar we haast wurm geslagen werden met vurige pleidooien om een grote institutionele ( ! ) belegger aan te trekken.
Sinds die dag 1 ik knal het deksel op de neus kreeg door te stellen dat burgercoöperatieven een niet ernstig te nemen voorstel van mij was, hield deze zaak me bezig. Ik heb teksten doorspartelen, verslagen van de raad van bestuur vergeleken met de info die wij kregen op de lokale meetings, zelf teksten opgesteld, mensen gesproken, adviezen opgevraagd en vooral ieder argument onder de loupe genomen.

Welnu Piet, ik bespaar ieder die hier terecht komt mijn vertoog, maar mag ik toch 2 kleine prikjes geven!?

U stelde dat de Chinese partner enkel een institutionele investeerder is. Wel hoe rijmt u dan het antwoord dat Walter mij gaf op de infoavond dat de kennis op het gebied van slimme meters kan gebruikt worden om dit hier te doen ( ook nog eens informeel op een apres-meeting bevestigd gekregen. ) Dat is, naar mijn bescheiden mening, een operationele daad ( en wat voor één! Lenovo – supershark )

U kreeg de vraag niet gesteld waarom de Chinezen er zo veel geld voor over hebben ( dubbele betekenis! ). Maar het antwoord dat op de infovergadering in Brasschaat te noteren viel, deed pas echt bij mij een belletje rinkelen! De nabije aanwezigheid van de NAVO zagen ze als een meerwaarde!? Beste Piet, ik zou toch al maar wat flamigel in de buurt houden, want dat vuur zou wel eens hevig kunnen gaan branden.

Ps; u stelde dat de gemeentes het opperste orgaan zijn en volledige autonomie hebben in de beslissingen. Waarom staat dan in het verslag van begin 2016 dat alle gemeentes unaniem voor de zoektocht waren als Kontich zich als enige onthield ( men moest zelfs met pen de aktes aanpassen, alsof men geen ander antwoord dan ja verwachtte! )

eerste-verzet
notulen van stemming in ex-Iveka!
fout-in-verslag
extract RvB Eandis jan 2016

 

Wij poneerden toen 5 bezwaren. Laat dat net nu die vragen zijn die meerdere gemeentes zich beginnen te stellen!

 

At your service
Marc Bellinkx, asterix in energieland ( volgens de Tijd )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s