Iets over Fluvius en putten

Per toeval stootte ik op dit interessant artikel, want ook de digitale wereld kijkt uit naar de plannen van onze (inter?)netbeheerder!
Ook ik stel ten gepaste tijden de vraag naar de visie van hen over .. smartcities, smart lampposts en vooral slimme nettarieven. Op al deze vragen blijft men mij het antwoord schuldig en komen ze niet verder dan cherrypicking.

Toen in juni de fusiemaatschappij Fluvius feestelijk werd ingeluid, deed de CEO enkele ambitieuze plannen uit de doeken. Ik vond dat men straffe taal verkocht en vooral nieuwe domeinen en werven wou verwerven, terwijl het huidige actieterrein er nogal .. onaf bijligt. Ik denk maar aan..

  • de omschakeling van laag naar hoog calorisch gas!
  • de verledding van de gemeenten
  • de introductie van digitale meters in alle huishoudens
  • de strijd tegen het exuberant hoge distributietarief, maar dat doen ze tegen hun zin
  • de talloze taken die niet tot de kerntaak behoren, maar neen hoor..

Het blijft interessant dit dossier op te volgen, zeker omdat ze er een speerpunt willen van maken en op weg zijn om een nieuw monopolie te verwerven. Een verouderd monopolie, want tegen de tijd dat iedereen éindelijk glasvezel aan de voordeur heeft liggen, is deze technologie even “waardig” als de coaxkabel nu. Want weten ze bij de “net”beheerder dat 6G al in de steigers staat?

Toen ik de vraag stelde waarom ze perse zich op deze markt wilden begeven, was het antwoord: “Wij zijn goed in de metier van gaten graven!” Ik lees het eerder als het uitdiepen van bodemloze schuldenputjes, een verhoogde distributiebijdrage én bezigheidstherapie voor de “club-med” leden der puttendelvers.

Tot zover de adelbrief van onze netbeheerder.

Lees in dit verband ook dit

fotocredit: pxhere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s