RunForForest

Wat als je een boompje plant in de Sahel?

8 mei 2018: Hét orgelpunt van een jaar lang een hele school over alle vakken en graden heen te doen nadenken over bovenstaande vraag. Het werd tevens een van de meest spraakmakende acties in onze school. Centraal in het hele verhaal stond het

#certreeficaat: een persoonlijk co-ownership van een agrobos.

eigen creatie Marc Bellinkx (c)

Het is een welverdiende steun aan het levenswerk van Werner Sels, CEO van OZG. Deze organisatie roept niet om bossen, maar plant ze daadwerkelijk.

Sinds 2018 implementeren ze rechtstreeks agrobossen IN The Great Green Wall. Deze “muur” is oud project dat best wat nieuwe ‘adem’ gebruiken kan. Met het mantra van “een goed voorbeeld doet naleven” gaan ze er voor!

Het uitschrijven van de voordelen van een ‘groene band’ dwars doorheen de Sahel is een verhaal dat, in mijn ogen, nog maar net begonnen is! En dat alvast voor de symbolische euro per boom! Maar als je “at the end” mee ontdekt dat migratie op deze manier een halt kan toegeroepen worden… dan is dat toch alvast een serieuze verwezenlijking.

Hoe staat het met de groene muur? ( toegestaan door Stijn )

Op de subpagina’s tracht ik de opgedane kennis en ervaringen neer te pennen, voorlopig echter heeft een dag maar 24 uur en werk ik naastig aan een leermethode waarin dit verhaal één van de orgelpunten is als vertoog tegen het betoog van de activisten voor een betere leefwereld.
Wat houdt hen tegen een schup in de grond ipv eentje tegen hun kont te geven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s