Gegevensbeheer

We kunnen er niet meer om héén, steeds meer data wordt door eender welk toestel over de wifi of netwerken op het internet gezwierd. De hoeveelheid data die er per dag bijkomt is hallucinant hoog! Van je smartwatch tot de boordcomputers in auto’s over betaalkaartgegevens en tiktokfilmpjes van steeds meer gebruikers. Om dan nog maar te zwijgen van de COVID-cijfers of het Netflix aanbod.
Iedereen weet wat het (on)nut van een # is in een overdonderende informatietsunami.

Klik maar eens even op deze link en wees verwonderd.

Daar waar Access héél lang dé plak zwaaide, heeft Excel een deel deze taak overgenomen. Wij werken echter als echte infondernemers nog wel even voort met het begrip “opbouw van een databank”!

Ikzelf volg graag deze manier van werken. Het druist in tegen de methodiek van het leidend handboek die lln laat verdwalen in een kant en klare outdoor shop met alle bladen en connecties al klaar.

  • steden: Bouw stapsgewijs een databank op om zo de look-and-feel te leren gebruiken. Praktische problemen worden opgelost en zo begrijpt de leerling Acces
  • De opdracht rivieren is alvast een ‘eigen’ oefening en bevat enkele valkuilen.
  • Door voorwaarden en bevragingen een groeiende complexiteit op bouwen van 1 tabel naar een webshop content manager ( heb ik voor iedere klant een item wel in voorraad?

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: