De nieuwe Zijderoute

Een belangrijk boek om “iets” te snappen van de Chinese ‘way of thinking’. Het zet ook ineens de leveringen van mondmaskers aan sommige Europese landen in een correct daglicht.

Dit boek is een longread, maar voor een 3de graad ondernemen wel nuttig als achtergrond. In de lessen aardrijkskunde past het op diverse niveau’s. Omdat wij nog geen zicht op de nieuwe leerplannen hebben, houden we het op de geopolitiek van grondstoffenstromen.

Op pag 9 bijvoorbeeld lezen we al hoe sommige politici ( ik ga geen namen noemen, maar hij eet graag beuling ) als konijnen naar de lichtbak staren van het grote klein gelijk. Zie het fragment hieronder!

Een volgende warmmakertje is het beleid van de investeringen van China in Afrika. In onze aardrijkskunde verwijzen we vaak naar de honger naar landbouwgronden. Maar er is meer aan de hand! Ikzelf zag in Senegal hoe de Chinezen ook daar ‘mutual benefit investments’ deed!

extract uit De Nieuwe Zijderoute van Jonathan Holslag

De toekomstige ondernemer met deze kennis in de rugzak zijn weer wat beter gewapend en hebben een meer helder vizier op de (investerings)toekomst, als die er nog is na het Coronaverhaal.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: