Dag Geert, Liesbeth en Bart, een verrassing?

Ik kon er niet aan doen maar vanmorgen was mijn dag in 1 klap goed. Ik dacht, binnen 2 weken, danig sterk in m’n schoenen te moeten staan om het dossier “megafusie” kritisch te analyseren. Echt, ik was in de waan dat wij dan mochten onze mening geven op die geplande infovergadering. Het plan Zefyr, zoals het blijkt te noemen, werd ons dan uit de doeken gedaan. Maar nu hoeft het niet meer, vermoed ik. De krantenkop van de Tijd sprak immers voor zich:

Gemeentes torpederen de fusie van de intercommunales

Ik refereer met inzicht en kennis van zaken naar mijn vorige posts.

Men is toch blijkbaar hardleers.. Wederom werd de lokale mandataris én gemeentes ( in de haast ) over het hoofd gezien. Gemeenten mogen dan vermoeden het laatste woord te hebben, maar het was wederom allemaal al “geregeld”. “Ja” knikken volstond. Ik snap wel waarom Homans zo graag die lokale mandatarissen opzij zet. Sommigen nemen hun taak écht ter harte en zien dan dingen gebeuren die toch wel op z’n zachtst gezegd bevreemdend zijn.

Beste Bart, die beursgang is er niet voor iedereen hoor!

Eenvoudig uitgelegd:
Stel dat de investering of inleg in het bedrijf Fluvius 100 euro mag bedragen ( a ratio van 5% rente  )
Welnu, de sterkste en grootste stukken representeren in 90 euro en gaan naar de huidige geijkte en gegarandeerde partners en fondsen
De overige 10 % met hernieuwbare energie wordt verdeeld over alle initiatieven op coöpertief en intercommunaal gebied (voorbeeld Peerdsbos, W4F en Storm ). Als klap op de vuurpijl risico-elementen gezien de huidige houding van het moederbedrijf tov deze vormen van energievoorziening ( plaats in dit licht maar de discussie over het langer openhouden van de scheurtjescentrales hier tegenover ). Iedere goede verstaander leest hier weer het alom gekende scenario voor een electro-Dexia, badbank and goodbank.

Enfin, er rest ons nog een jaar voor de verkiezingen. Ik hoop echt om nog voor die tijd de roadmap mee te mogen tekenen naar een goed en doordacht slim netbeheer. Enkel door een integratie en een bottom-up benadering van iedereen die energiek met energie bezig is, kunnen we snel een efficient en stabiel smartgrid uitbouwen! Alle bouwstenen zijn er, alles is aanwezig.

Enkel die verdomde 5 minuten politieke moed mét inzicht …  ( en dan nog .. zie dit kafkaiaans moment )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: