De kwetsbaarheid van het net

Hoopgevend is dit soort nieuws niet. Maar lees hier het artikel over het gehackte net in de VS.

De kwetsbaarheid van ons net, is dat verzekerd?

Het is een ironische vraagstelling: Je kan je afvragen of het zo’n vaart wel zal lopen in Vlaanderen, met uitbreiding België. Je kan je afvragen of in het de VS er allemaal niet erbarmelijker gesteld is, gezien de verouderde infrastructuur. Maar je kan je ook afvragen wie er gaat voor opdraaien als dat dus gebeuren gaat ( en dat gaat voorlopig zo zijn, zie einde deze post )!?

Wij stellen ons andere vragen. Hoe en in welke mate zijn onze netten nu beveiligd en meer nog; hoe is de beveiliging van de slimme meters momenteel voorzien? Wie “mag” hier voor instaan? Vergeet niet dat tijdens de Chinaperikels onze CDO zich die precaire vraag stelde en er een sussend ( maar niet geruststellend ) antwoord kreeg dat de huidige generatie slimme meters veilig zijn.

Wij zouden dat graag van Actiris horen ( = de uitbater van het slimme net voor Fluvius ).

Gerustgesteld zijn wij zeker nog niet!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: