Dag Kathleen, studeert u mee?

Dag Kathleen

Voorbije maand kwam u nogal ongelukkig in het nieuws terecht.

Eerst maakte u uzelf het moeilijk met discussies over producten die zouden gemaakt worden met Amerikaanse kolenstroom. Daar kreeg u een net lesje grondstoffeneconomie mee.

geert kathleen

Daarna maakte uzelf alweer een statement dat eigenlijk weinig hout gaat snijden.

“We gaan het roetfilterdossier hoog op de agenda plaatsen!”

En wat hoopt u daarmee te bereiken? Wist u dat de inwoners van Norilsk nooit echt oud kunnen worden? Dat de lucht, water en bodem er zo vervuild is door het ontginnen van zeldzame metalen, broodnodig voor het maken deze filters? Ja, ook voor autobatterijen voor elektrische wagens. Dat weten we. Het is enorm complex, vandaar mijn bedenking of u in het Europees parlement er niet weer eerder een ‘symbooldossier’ van gaat maken.

tesla_7.jpg

Enfin, zonder hier in detail te gaan… Ik nodig u graag uit om ‘slechts 1 uurtje’ per week vrij te maken. Ik nodig u uit om één jaar lang aardrijkskunde te volgen in het 4de middelbaar. Het leerplan, hoe oud(erwets) ook, is er méér dan boeiend!

In het eerste trimester leggen wij u uit hoe de bevolking op de wereld stelselmatig trager zal aangroeien ( wat Elon Musk ook zelf onlangs aangaf ) en wat de impact is op de evolutie van de wereld.

In het tweede trimester focussen wij ons op ecologische uitdagingen qua water ( Midden-Oosten ), grondstoffen ( regenwoud, Siberië ). Daaraan breien we de industrialisatie van onze diverse regio’s in de wereld.

In het laatste trimester werpen we een blik op de effecten en triggers van verstedelijking in de wereld. Een boeiende les die een niet zo fraaie toekomst voorspelt voor ons oude werelddeel Europa…

Kortom: meer dan welkom!

NB: Ja, ik stel me ook de vraag hoe wij, leerkrachten aardrijkskunde, al deze kennis in slechts 26 lesuren op één schooljaar deftig én ordentelijk kunnen overbrengen.

Ps: Leerlingen tweetten me dat alvast zij  uw beweringen niet konden volgen.

4 gedachten over “Dag Kathleen, studeert u mee?

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben verheugd met uw reactie en ja dat was een “slip of the pen”. Dat zijn de foutjes die er durven insluipen als je de focus hebt op de ganse post.
   Ik paste daarom ook de tekst aan.
   Dank u voor uw reactie!

   Like

 1. Interessante aardrijkskundelessen! Toch een opmerking: trimester is onzijdig, dus ‘het trimester’, niet ‘de trimester’ (3x)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: