Wout Van Aert, de beste van het BSO van de wielersport?

De kop zal menig wenkbrauw doen fronsen. Als men nu nog tot het eind deze duiding leest, is het doel tenminste bereikt.

Velen stellen (zich) de vraag wanneer Wout aan het echte werk begint, namelijk het wegwielrennen. Deze vraag bevat 1 woord wat al dadelijk de term BSO vergoelijkt. Als het wegwielrennen dan het echte werk is, wat is dan veldrijden?

En waar steken we het baanwielrennen en MTB dan? Onder TSO en KSO? Het zou de beeldspraak van m’n manuscript “Epo in het onderwijs” vervolledigen.

Neen, Wout is gewoon de beste ( momenteel ) in de discipline veldrijden. Eentje waar ik totaal niet van hou, maar ik smul wel van de mooie gevechten die er haast wekelijks worden gevoerd. De rest… tja velen verfoeien het veldrijden en zoeken het in het wielrennen met te grote pelotons als gevolg ( iedereen ASO, weet je wel ).

Waarom? Tja, het prestige van het wegwielrennen is misschien onterecht, oneindig veel groter dan dan van de andere disciplines. Ook zo vermoeden ouders vaak dat talent en of carrière enkel te maken is in het ASO.

Bij de hervorming hadden vele collega’s gehoopt dat op z’n minst dit al zou verdwijnen. Maar neen, bij het invoeren van de 8 keuzes werd net dat schottendenken verstevigd.

Voor elk vak is nu bepaald waar het zich precies bevindt. Dus in welke gebied én met welke finaliteit. ( uit dit artikel )

Soit..

Ik ga het best dit allemaal maar niet aan m’n hart laten komen, 1 boodschapje maar: “de onderwijshervorming is een politiek compromis met oog op stemmen ipv onze jeugd hoop en toekomstperspectieven te bieden”.

Geachte Wout, doe vooral wat u graag doet, want u doet dat echt héél goed! Chapeau

Enkel met trainen en opofferingen mogen doelen bereikt worden, niet met doping of  parcourswijzigingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: