Dag Wouter, slechts 1 woord: THANKS!

Wat een messcherpe analyse én dito pleidooi.

Misschien is het verhelderend om m’n manuscript van 10 jaar geleden wat op te frissen en dan toch onder deze pagina delen?

Wouter, dat was het hart dat ik op dit moment best wel onder mijn riem verdragen kon!

Een leerkracht in vertwijfeling..

Een gedachte over “Dag Wouter, slechts 1 woord: THANKS!

Voeg uw reactie toe

  1. Beste Marc, ik begrijp jou en die Wouter. Er ontbreekt volgens mij echter een reflexie over de mentale conditie van teveel leerkrachten. Hoeveel behoren zelf tot de top ivm doelgerichtheid, ambitie en maatschappelijke betrokkenheid? Zou het kunnen dat ook hun opleiding en bijscholing heeft gefaald? Kunnen zij dan een voorbeeld zijn? Hetzelfde kan gesteld worden van een aantal ouders met een hogere opleiding. In mijn familie- en relatiekring ken ik enkele leerkrachten met grote meedogendheid voor hun kinderen en leerlingen. Hun kindereren hebben regelmatig niet het opleidingsniveau van hun ouders gehaald. Ik heb dat onder mijn ogen zien gebeuren en het leek een logisch gevolg van de attitude van de ouders. Hoe het met hun leerlingen evolueerde, weet ik objectief gezien niet. Ik moet mij baseren op de rapporten van de leerkracht. In managementslessen/bijscholingen werd bijna permanent gewezen om te leren het bedrijf van buiten naar binnen te bekijken. En niet van binnen naar buiten. Allicht een “werkpunt” voor de hele onderwijsgemeenschap. Tegenwoordig voert men in De Afspraak en het Journaal een aantal onderwijsvertegenwoordigers op. Bijna politieke marjonetten.
    Ben jij onder de indruk?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: