Lampen vallen smartphone aan?

In dit artikel van de Tijd worden enkele interessante feiten opgesomd!
Een must-read voor m’n leerlingen en ik hoop dat wij vanaf maart ( internet en netwerken ) hier nog vele leuke momenten gaan aan beleven.

Dit is de paper naar waar verwezen wordt.
Dit zijn de meest interessante passages uit het artikel:

Wie de zogenaamde slimme Hue-lampen van Philips in zijn huis installeerde, stelde zich bloot aan aanvallen door hackers, zeggen onderzoekers in de New York Times.
Het gevaar schuilt volgens hen in ZigBee, een weinig bekend protocol voor draadloze communicatie dat in de jaren 90 werd ontwikkeld en dat nu vaak wordt gebruikt in domoticatoepassingen. 

Op de ‘hackersconferentie’ Black Hat Europe in Londen werd het getoond door Joe Tanen en Scott Tenaglia

Het risico zit bij apparaten van het Amerikaanse bedrijf Belkin die aangestuurd worden door de ‘WeMo’ app. Het gaat onder meer om slimme lampen, koffiezettoestellen en huiscamera’s.

In hun presentatie ‘Breaking Bhad’ willen de onderzoekers aantonen hoe ze er eerst in geslaagd zijn om een toestel te hacken, en van daaruit een Android-smartphone te besmetten waar de WeMo-app op draait. Volgens het duo is het de eerste keer dat aangetoond wordt dat je via een slim toestel een smartphone kunt hacken.

Niet alleen de Philips-lampen bevatten zo’n achterpoortje, ook andere ‘slimme’ toestellen zoals geconnecteerde deursloten en thermostaten.

De hack werd uitgevoerd vanuit een auto op 70 meter afstand, met behulp van materiaal dat voor ‘enkele honderden dollars’ vrij te verkrijgen is. De onderzoekers zeggen te hebben aangetoond dat het zelfs voor een groot bedrijf als Philips erg moeilijk is om zijn topproducten te beveiligen, ondanks het gebruik van encryptietechnieken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: