Dag Antwerpen met je kat op het slappe koord

Eventjes verslikken deze ochtend:

Antwerpen stuurt kat naar ‘Gents’ overleg EANDIS

Ik heb en ken natuurlijk niet alle details en moet hier eventjes alles op een rijtje zetten. In ieder geval vliegen de lessen dorps~ versus nationale politiek me om de oren. Ik lees, leer en ontleed dag in dag uit de politieke besluitvorming, de werking ervan en vooral hoe “lokaal” Eandis ook beweert bestuurd te worden.

Dag na dag merk ik dat daar niet zo veel van aan is en worden lokale inzichten vaak nationaal de kop ingedrukt… Mijn voordeel en/nadeel ( dixit gevaar ) is dat immuun ben aan nationale sturing. Ik drijf op mijn inzichten, steunbetuigingen, informatiemails, deskundig advies en assimilatievermogen.
Bovenal trek ik me op aan mijn geuzennaam “amateur“.

Mijn eerste reactie momenteel is:  “Stad Antwerpen, dit is een gevaarlijke inschattingsfout met gevolgen!”

Ik zal zien, horen en vooral noteren, want intussen rijpen plan B en C …..

 

 

 

 

 

 

 

 

deze tekst is mijn "honeypot". Een inschattingsmeter voor mezelf..

 

3 gedachtes over “Dag Antwerpen met je kat op het slappe koord

 1. Mij verbaast de poppenkast helemaal niet. Ook de media, tem de Radio1/VRT fans, lijken weinig belangstelling te hebben voor de alternatieven. Men is er in geslaagd om de gemeenten de rangen te laten sluiten als verdedigers van de burgerbelangen. Ik vermoed dat een lange aanloop moet genomen worden om een structuren tactiek op te bouwen. De Klimaatzaak leek een meer in het oog springende BV-campagne gevoerd te hebben, … die ook minder gevaarlijk was voor de aantasting van de grote, concrete economische structuren. Ik heb al eerder aangegeven dat de kracht van verandering niet in het DNA van de NVA zit. Dus Antwerpen met zijn autocratie en bindingen met VOKA, VBO, havenbarons, enz. verbaast me niet. Bovendien zijn veel politici bang en/of allergisch voor de stem van de wakkere burger. Grote groet

  Like

  1. Ik heb in onze groep al een stevige repliek op de uiting van ‘alles is al beklonken’ gehoord, maar belangrijker ook hoe er ‘alweer’ waninfo wordt verspreidt over de haalbaarheid van ons plan A.
   Nu ja; Truman zei al”If u can’t convince them, confuse them!” En dat is men volop bezig. Ons initiatief aan het verwarren met een beursgang.

   Ik ga er nu even geen tijd en moeite meer insteken en wacht 3 oktober af.
   Dan bekijken we hoever we gaan met plan B ( daar hebben we dan ook meer tijd voor )
   of gaan we voor mijn disruptief plan C ( maar da’s dan van een ander kaliber! )

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s