Dag Suez met je onverzekerd energie aanmaken

Het is me wat; die verhalen over scheurtjes die groter worden, talrijker worden en dan toch weer niet.

Tijdens een uiteenzetting van een notoir energiekundige verschoot ik van één van z’n uitspraken! Hij stelde dat het eenvoudig en logisch is uit te leggen waarom “elektriciteit op basis van kernenergie maken” niet verzekerd hoeft te worden! Het gaat éénvoudigweg niet. Geen enkele verzekeringsmaatschappij wil de activiteit “produceren van elektriciteit mbv kernsplijting” verzekeren. De schadeclaims na een ongeval zijn immens.

Volgens de studie zou exploitant GDF-Suez/Electrabel overigens maximaal aansprakelijk zijn voor 1,2 miljard euro; een fractie van de uiteindelijke kosten.

Geweldig! Nu mag jij eens proberen dat argument te gebruiken om je niet meer te verzekeren tegen bijvoorbeeld ongelukken.

Man rijdt huis binnen. Gezin in de kou, want de onverzekerbare recidivist hoefde zich niet te verzekeren, omdat hij te verzekeren valt!

Dat zou nogal een krantenkop zijn en een terechte nationale verontwaardiging veroorzaken. Maar kernenergie, neen, dat risico is zoooo klein ( het zijn ook kleine scheurtjes blijkt het ) dat het wellicht nooit gebeuren zal. Dat zeiden ze in Fukushima ook zeker?

Ik raad jullie allen eens aan dit werk te lezen van Bart Martens! Ik denk er altijd aan als de mensen “tegen” windmolens weer beginnen over de immense schade van afbrekende wieken, dewelke trouwens wél verzekerd zijn. (maar dat terzijde)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: