Examentijd? Spiektip zonder pakkans!

Als je weet hoe je brein werkt, heb je een sterk wapen in je handen. Ik paste een gedurfde spiekmethode toe!

Iedere leerling heeft zo’n struikelblok tijdens het leren; een formule die er maar niet in wil, dat letterwoord in de economie dat je maar niet voluit schrijven kan. Dat moment is het ogenblik waarop leerlingen voor fraude gaan. Ik schreef ook spiekbriefjes hoor! Ik koos zorgvuldig welke formule ik het belangrijkst vond en schreef die op een echt lijkend klein spiekbriefje. Enkel nam ik het niet mee naar school, maar verstopte het ergens in mijn bureau. Maar terwijl ik het deed, dacht ik goed na bij die plaats.
Op het examen speurde ik eerst naar die vragen waar die formule nodig was. Kende ik ze niet meer vloekte ik als een ketter. Wat wou ik graag dat ik nu toch maar dat briefje bijhad, dan wist ik dat.. en hup. Als bij wonder schreef ik (meestal) de correcte formule op m’n kladblaadje. Glorie alom, ik spiekte, excuses ik herontdekte mijn geheugenspoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s